Lisans nasıl satın alınır?
Mobil bankacılık uygulamanın para gönderme menüsünde karekodu okut, kolayca öde!

IBAN:TR18 0006 4000 0012 4002 2398 12
Alıcı:FATİH ÜÇLER
BANKA yaz
08502202525'e gönder
Bilgiler SMS olarak gelsin!

 Kocaeli Yazılım programlarının tüm hakları, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde koruma altındadır.

İzinsiz kopyalanması ve kullanılması suç teşkil etmektedir.




E-Beyanname Browser 2.1.1.4 güncellemesi yayınlandı.
E-Beyanname Browser 2.1.1.4 güncellemesi yayınlandı.

Yenilikler:
- Beyanname indirme işlemleri arasına getirilen 1 saniye bekleme süresi ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bu bekleme süresi nedeniyle beyanname indirme işlemlerinizin daha uzun sürmesi doğaldır.


E-Beyanname Browser 2.1.1.3 güncellemesi yayınlandı
E-Beyanname Browser 2.1.1.3 güncellemesi yayınlandı.

Yenilikler:
- Bazı kullanıcıların iki istek arası 1 saniyeden kısa olamaz hatası alması nedeniyle iki istek arası bekleme süresi 1.2 saniyeye yükseltildi.


[ÖNEMLİ] E-Beyanname Browser kullanıcılarına önemli duyuru!
E-Beyanname Browser kullanıcılarının birçoğunda yaşanan oturum açma problemi ile ilgili yaşamış oldukları sorunu anlayabilmek ve çözüm bulabilmek için aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. Soru-cevap şeklinde mümkün olduğunca açıklamaya çalıştık. Lütfen sabırla, dikkatlice okuyunuz.

E-Beyanname Browser neden çalışmıyor?

E-Beyanname Browser ile ilgili olarak yazılım, sunucu vb. tarafımızdan kaynaklanan herhangi bir sorun söz konusu değildir. Program halen çalışır durumdadır. Yazılım kaynaklı herhangi bir sorun söz konusu değildir.

Sadece ben mi sorun yaşıyorum?

Yapılan detaylı incelemeler neticesinde, neredeyse müşterilerimizin tamamında E-Beyanname Browser ile E-Beyanname’de oturum açamadıkları gözlemlenmiştir.

Programda bir sorun yok ise neden oturum açamıyorum?

Yapılan detaylı incelemeler neticesinde yaşadığınız sorununun, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın bilgisayar ağları üzerinden güvenli haberleşmeyi sağlayan kriptolama protokollerinde değişikliğe gitmesinden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Herhangi bir ön duyuru, bilgilendirme yapılmadan kriptolama protokolü TLS 1.2 olarak değiştirilmiştir.

Nedir bu protokol değişikliği?

E-Beyanname’ye erişirken, bilgisayarınız ile Gelir İdaresi Başkanlığı arasındaki veri otomatik olarak şifrelenmektedir. Geçtiğimiz günlerde Gelir İdaresi Başkanlığı güvenlik seviyesini arttırmak amacıyla TLS 1.2 versiyonunu kullanmaya başlamıştır. TLS 1.2 versiyonu haricinde gelen tüm trafik GİB sunucuları tarafından reddedilmektedir.

TLS 1.2’yi yalnızca GİB mi kullanıyor?

Elbette hayır, TLS 1.2 uluslararası anlamda kabul görmüş RFC 5246’da tanımlanmış bir standarttır. Dünya çapında bir çok kuruluş TLS 1.2’ye geçiş yapmaktadır. Birçok kuruluş, mağduriyet yaşamamaları için kullanıcılarını önceden bilgilendirmektedir. Örneğin Türk Eczacıları Birliği ve SGK’nın yapacağı değişiklik sebebiyle kullanıcların mağduriyet yaşamaması için 1 sene 3 ay evvelden uyardıklarını aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.

https://www.teb.org.tr/news/7755/Sosyal-G%C3%BCvenlik-Kurumu-SSLTLS-Sertifikas%C4%B1-TLS-12-Kullan%C4%B1m%C4%B1-Duyurusu

Hatta SGK, kurum uygulamalarına bağlantı kuran cihazların eski sürüm cihazlar olması, bir önceki duyuruda belirtilen güncellemelerin yapılabilmesini sağlayacak yatırım planları için yeterli zaman bulunmaması gibi sahadan gelen bildirimler değerlendirilerek bağlantı metodu değişikliğini defalarca ertelemiştir.

Böyle bir değişiklik yapılacak ve bunun sonucunda kullanıcılar etkilenecek ise neden önceden duyurmadınız?

Konu ile ilgili olarak binlerce telefon ve e-posta aldık. Öncelikle bu değişiklik kararını alan ve uygulayan firmamız değil, Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde GİB sayfasında herhangi bir duyuruya ulaşamadık. GİB tarafından tarafımıza herhangi bir bilgilendirme de yapılmamıştır. Google’dan detaylı olarak arayabilirsiniz. Konu ile ilgili herhangi bir duyuru bulunmamaktadır.

https://www.google.com.tr/search?q=tls+site:.gib.gov.tr&filter=0&biw=1360&bih=662

Yalnızca e-Fatura sitesinde 23.02.2018 tarihiyle şu şekilde bir duyuru bulunuyor. “02.04.2018 tarihinden itibaren e-fatura sisteminde istekler TLS 1.2 SSL standardında entegratörlere gönderilecektir. Entegratörlerin SSL isteklerini 02.04.2018 tarihine kadar TLS 1.2 standardında almaya hazır olmaları gereklidir.”

Görüldüğü üzere kurum E-Fatura entegratörlerine bile yalnızca 25 iş günü vakit tanımıştır. E-Beyanname ile ilgili olarak herhangi bir ön bilgilendirme yapılmadan, doğrudan uygulamaya gidilmiştir.

Bu yüzden bu sorunun muhatabı biz değil, Gelir İdaresi Başkanlığı’dır. Mağduriyetinizi ve şikayetlerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı e-Beyanname Çağrı merkezine (444 0 435) iletebilirsiniz.

Kurumun saha ile etkileşim içinde bulunmaması, ben yaptım oldu şeklinde çalışması kullanıcıların yanısıra bizi de mağdur etmektedir. Bu yüzden konu ile ilgili şikayetlerinizi muhakkak Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletiniz.

Teknik olarak ne oluyor da E-Beyanname’ye bağlanamıyorum?

E-Beyanname Browser, beyannamelerinizi topluca yönetmenizi sağlamak üzere tasarlanmış bir bilgisayar programdır. GİB’e erişirken Internet Explorer’ın yanısıra işletim sisteminde gömülü olarak bulunan WinHttp, Framework vb. birçok kütüphaneyi, sistem dosyasını kullanır. E-Beyanname Browser yalnızca GİB sununcularından dönen yanıtları işler ve otomatize eder. Veri trafiği E-Beyanname Browser tarafından değil, işletim sistemi tarafından şifrelerek GİB’e gönderilir.

Yapılan detaylı incelemeler neticesinde yaşadığınız sorunun, işletim sisteminizin GİB’in istediği TLS 1.2 haricinde, eski şifreleme algoritmaları kullanılarak veriyi şifreleyip GİB’e iletmeye çalışmasından ve GİB’in bu isteği reddetmesinden kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Yalnızca E-Beyanname Browser’da mı problem var?

Elbette hayır. İşletim sisteminizin kütüphaneleri aracılığıyla TLS 1.2 zorunluluğu olan tüm sunuculara istek göndermeye çalışan tüm programlar (muhasebe programları, web servisleri vb.) bu durumdan etkilenmektedir. TLS 1.2 uluslar arası kabul görmüş bir standarttır. Zaman içerisinde diğer kurumların sunucuları da TLS 1.2 haricindeki bağlantıları reddedebilir. Bu yüzden bilgisayarınıza TLS 1.2 desteği en kısa sürede eklenmesi ve yapılandırılması büyük önem arz etmektedir.

TLS 1.2 desteği olmadan E-Beyanname’ye erişmek mümkün müdür?

Malesef hayır, GİB TLS 1.2 haricindeki tüm istekleri reddetmektedir. Bu yüzden TLS 1.2 olmadan GİB’e erişmeniz artık mümkün değildir.

Kullanmış olduğum işletim sisteminde TLS 1.2 desteği var mıdır?

Güncel bir çok işletim sisteminde TLS 1.2 desteği bulunmaktadır. Ancak eski işletim sistemlerinin birçoğunda TLS 1.2 desteği bulunmamaktadır. Örneğin Windows 8 ve Windows 10’da TLS 1.2 desteği mevcuttur. Windows 7’de ise TLS 1.2 desteği kullanıcı tarafından eklenmelidir. Windows XP’de ise TLS 1.2 desteği yoktur.

İşletim sistemimde TLS 1.2 desteği mevcut ancak yine de sorun yaşıyorum. Peki sorun ne?

İşletim sisteminizin TLS 1.2 desteği olması veri trafiğinin TLS 1.2 kullanılarak şifreleneceği anlamına gelmez. Birçok işletim sisteminde TLS 1.2 desteği olsa bile varsayılan olarak devredışıdır.

Tüm işletim sistemlerinde TLS 1.2 desteği mevcut mu/yüklenebilir mi?

Windows 7, Windows 8, Windows 10’da mevcuttur. Windows XP’de ise mevcut değildir. XP’de dolaylı yollardan destek eklendiği ile ilgili makaleler mevcut olmasına rağmen tarafımızdan da test edilmesine rağmen henüz sonuç alınamamıştır. Windows 7, 8 ve 10’da mümkündür.

Bu sorunu aşmak için kendi başıma neler yapabilirim?

Öncelikle orjinal işletim sistemi kullanmalı, Microsoft tarafından yayınlanmış güncellemeleri ve Service Pack’leri bilgisayarınıza yüklemelisiniz. Örneğin Windows 7’de TLS 1.2 desteği yok iken Windows 7 Service Pack 1 güncellemesi alındıktan sonra, Microsoft tarafından yayınlanmış güncellemeleri de bilgisayarınıza yükleyerek bilgisayarınıza TLS 1.2 desteği ekleyebilirsiniz.

Güncellemeleri yükledim ama hala GİB’e erişemiyorum. Neden?

Güncellemeleri yüklemiş olmanız işletim sisteminize TLS 1.2 desteği yüklemenizi garanti etmez. Aynı zamanda TLS 1.2 etkin ve yapılandırılmış olmalıdır. Bu işlemler ileri düzeyde teknik bilgi gerektirmektedir, birçok ayar ve tanımlama yapılmalıdır. İleri düzeyde teknik bilginiz yok ise, kesinlikle yalnız başınıza bu ayarlar ile oynamayınız. Bilgisayarınıza kalıcı olarak zarar verebilir, verilerinizi kaybedebilirsiniz.

İleri düzeyde teknik bilgiye sahip değilim, ne yapmalıyım?

Bilgisayardan anlayan ve yeterli teknik bilgiye sahip bir arkadaşınız veya meslektaşınız var ise bu konuda onlardan yardım alabilir veya internetten araştırabilirsiniz. Ancak işletim sisteminizin versiyonuna göre bu işlemler oldukça karmaşık ve zaman alıcı olabilmektedir.

Sürekli olarak çalıştığınız bir bilgisayarcı varsa bu konuda ondan profesyonel yardım alabilirsiniz. İşletim sisteminize TLS 1.2 desteği eklemesini ve yapılandırması gerektiğini iletin, size yardımcı olacaktır. Bu konuda yeterli bilgiye sahip, uzman kişilerden hizmet tedarik edin. Her bilgisayarcı TLS konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabilir.

Firmanız tarafından herhangi bir güncelleme yayınlanacak mı?

Yaşadığınız sorun E-Beyanname Browser’dan kaynaklanan bir sorun değildir. Bu sebeple güncelleme ile çözülecek bir mesele de değildir. Konu ile alakalı herhangi bir güncelleme yayınlanmayacaktır. E-Beyanname Browser halen çalışır durumdadır. İşletim sisteminizdeki ayarlar yapıldıktan sonra E-Beyanname Browser’ı kullanabilirsiniz. Sorunun E-Beyanname Browser’dan kaynaklanmaması sebebiyle tekrar kurulum yapmaya çalışmanız anlamsız olacaktır.

Bu konu ile ilgili olarak firmanız tarafından bir çalışma yapıldı mı?

Elbette. Yaklaşık 10 gündür bu konu ile ilgili çok kapsamlı bir araştırma yapılmıştır. Yüklenmesi gereken güncellemeleri otomatik olarak yükleyip, TLS 1.2’yi yapılandıracak bir yazılım üzerine çalıştık. Ancak Microsoft tarafından yayınlanan güncellemeler ve tanımlamalar her işletim sistemi için ayrıdır. İşletim sisteminin versiyonuna, güncellemeler ve service pack’lere, 32/64bit derlemelerinin yanı sıra işletim sisteminin derleme numarasına göre bile değişkenlik göstermektedir. Standart olmayan işlemler dökümente edilememiş, otomatik çözüm üretecek bir program yazılamamıştır.

Güncellemeleri yükledim. Profesyonel destek aldım ancak sorunum hala çözülmedi veya profesyonel destek alma imkanım yok. Ne yapmalıyım?

Firmamız tarafından yalnızca yazılım geliştirilmekte, kendi yazılımlarımız ile ilgili teknik konularda hizmet sağlanmaktadır. İşletim sistemleri ile ilgili olarak danışmanlık veya teknik destek sağlanmamaktadır.

Yaşanılan sorunun çok yaygın olması, tarafımızdan kaynaklanan bir problem olmamasına karşın, müşterilerimizden oldukça fazla teknik destek talebi alıyor olmamız sebebiyle geçici bir süreyle, yalnızca bu konu ile ilgili olmak üzere işletim sistemi ile ilgili teknik destek sağlanacaktır.

Neden öncelikle kendiniz veya bilgisayarcınız ile problemi gidermeye çalışmalısınız?

TLS yükleme ve yapılandırma hizmeti ileri düzey teknik bilgi gerektirmekte, kurulum ve yapılandırma sırasında bilgisayarınızın birkaç defa yeniden başlatması gerekebilmektedir. Yeniden başlatma sırasında uzak bağlantının yeniden kurulması gerekmektedir. Bu yüzden fiziksel müdahale imkanınız varsa mevcut bilgisayarcınız ile sorunu çözmeye çalışmanız daha sağlıklı olacaktır.

E-Beyanname Browser binlerce terminalde kurulu durumdadır. Türkiye çapında kendi imkanları ile problemi giderme imkanı olmayan müşterilerimize çözüm sunabilmek amacıyla böyle bir hizmet tedarik etmekteyiz.

Yaşanabilecek yoğunluğu dikkate alarak, mümkün ise kendi imkanlarınızı kullanarak TLS’i yapılandırmaya çalışınız. Kendi imkanları ile sorunu çözme imkanı bulunmayan müşterilerimize yönelik böyle bir hizmet sağlamaktayız. Doğrudan firmamızdan hizmet almak yerine, kendi imkanlarınızı kullanmanız hem sizin işinizi hızlandıracak, hem de tarafımızda oluşacak yoğunluğu azaltacaktır.

TLS yükleme ve yapılandırma hizmeti ne şekilde sağlanacak?

Firmamız tarafından hizmet tedarik etmeniz durumunda, AnyDesk ile uzak bağlantı yapılarak hizmet sağlanacaktır. AnyDesk haricinde herhangi bir uzak bağlantı programıyla bağlantı sağlanılmayacaktır. https://anydesk.com/tr/download adresinden AnyDesk’i indirebilirsiniz. Müdahale sırasında bilgisayarınızın yönetici haklarına sahip olan bir kullanıcı ile oturum açmış olmanız ve AnyDesk’i yönetici olarak çalıştırmış olmanız gerekmektedir. Yönetici izni olmadan müdahale imkanı bulunmamaktadır. Bu yüzden AnyDesk’i sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırmanız büyük önem arz etmektedir.

Firmanız tarafından sağlanacak hizmet ücretli midir?

Yaşadığınız sorun program kaynaklı bir sorun değildir. Bu yüzden E-Beyanname Browser destek hizmetleri kapsamında TLS yükleme yapılandırma hizmeti sağlanılmayacaktır. Kendi imkanlarınız ile problemi gideremiyor ve firmamızdan hizmet almak istiyorsanız sağlanacak hizmeti satın almanız gerekmektedir. Müdahale edilecek her bir bilgisayar için 250 TL (KDV dahil) ücret belirlenmiştir. Ödeme yapılırken anasayfamızdaki hesap numarasına TLS, 8 haneli ebeyanname kullanıcı kodu, ve hizmet alınacak bilgisayar sayısı girilmesi zorunludur. Ör: 3 bilgisayar için hizmet alınacak ise havale açıklamasına TLS-12345678-3 yazılmalıdır. 12345678 yazan kısım sizin e-beyanname kullanıcı kodunuz olmalıdır. Açıklamayı doğru bir şekilde yazmaz iseniz ödemeyi ne amaçla yaptığınızı bilemez ve işleminizi sıraya alamayız. Bu yüzden açıklamayı düzgün şekilde belirtmeniz büyük önem arz etmektedir.

İşim acil, ne zaman yardımcı olabilirsiniz?

Tüm müşterilerimizin muhasebe alanında hizmet veriyor olması, yıllık beyanname döneminde olmamız nedeniyle tüm müşterilerimizde yoğunluk söz konusudur. Ödeme yapmış olmanız, öncelik sahibi olduğunuz anlamına gelmez. Hizmetler tamamen ödemelerin hesaba ulaşma sırasına göre sağlanacak olup, hiçbir müşteriye öncelik/ayrıcalık uygulanmayacaktır. Ödeme saatiniz sıra numaranızdır, ve ödeme sırasına göre hizmet sağlarız. Aramanız, e-posta göndermeniz size öncelik sağlamayacaktır, aksine hizmet süresini uzatacaktır. Lütfen bu süreçte sabırlı olunuz.

Ödemeyi yaptım, ne yapmalıyım?

Lütfen bekleyiniz. Ödemeniz hesabımıza ulaştığında sizi sıraya alacağız. Sıranız yaklaştığında sizi e-posta ve SMS ile bilgilendireceğiz. AnyDesk’i yönetici olarak çalıştırıp sizi aramamızı bekleyiniz. Mümkün olan en esnek çalışma saatleri ile en kısa sürede size yardımcı olmaya çalışacağız.

Müşterilerimize saygı ile duyuyurulur.



[ÖNEMLİ] Telefon ile teknik destek hk.
Değerli müşterilerimiz,

Yazılımlarda meydana gelen sorunların sebebinin neredeyse tamamının GİB vb. kurumların sistemlerinde yapmış olduğu değişikliklerden kaynaklı olması, bu gibi değişikliklerin detaylı olarak incelenmesinin yanı sıra yapılan değişiklikler ile ilgili güncelleme hazırlanması zaman almaktadır.

Bir diğer taraftan, uygun fiyatlarla hizmet sunuyor olmamız ve yazılımlarımızın işlevselliği nedeniyce binlerce müşterinin, binlerce terminalinde yazılımlarımız kurulu durumdadır.

Yazılımların neredeyse tamamının muhasebe meslek mensupları tarafından kullanılması neticesinde beyanname, dönem sonları vb. gibi dönemlerde iş yükümüz ciddi oranda artmaktadır.

Yukarıda açıklanan sebeplerle, binlerce müşteriye aynı anda telefonla teknik destek sağlamamız mümkün değildir. Taleplerinizi sağlıklı bir şekilde takip ve organize edebilmek, neticelendirebilmek amacıyla sorun/öneri formu üzerinden bildirimde bulunmanızı istiyoruz. Bu yüzden telefon ile teknik destek sağlayamıyoruz.

Teknik destek ile ilgili kurallar açık ve net olmasına, yazılımların sözleşmelerinde, çağrı merkezimizi aradığınızda anons ile açıkça belirtilmiş olmasına rağmen neredeyse hiçbir müşterimizden bu konuda anlayış göremiyoruz. Hatta ve hatta bazen hakaret ve küfür dahi duyduğumuz oluyor.

İşinizi son gününe bırakıpta, teknik destek için telefonla ısrarcı olmanıza, hakaret ve küfür etmenize daha fazla anlayış gösterilmeyecektir.

Sözleşmelere aykırı olarak telefonla gelen teknik destek taleplerinde herhangi bir uyarı aranmaksızın lisans derhal feshedilecektir.

Küfür ve hakaret ile ilgili olarak, ses kayıtları ile birlikte daha önceden olduğu gibi derhal yasal işlem başlatılacaktır.


Bursa Ecza Kooperatifi fatura aktarım sorunu giderildi
Bursa Ecza Kooperatifi'nin internet sitesindeki değişiklikten kaynaklanan fatura aktarım sorunu giderildi.


E-Beyanname Browser 2.1.1.2 güncellemesi yayınlandı
E-Beyanname Browser 2.1.1.2 güncellemesi yayınlandı.


Sigortalı Eksik Gün Raporu güncellemesi hk.
SGK sistemindeki değişiklik nedeniyle oturum açma hatası yaşanan Sigortalı Eksik Gün Raporu hizmetimizle ilgili güncelleme yayınlanmıştır.


TOPLU EK-8 Bildirimi HAKKINDA (MUHTASAR E-BİLDİRGE BİRLEŞİMİ NEDENİYLE YAPILAN BİLDİRİM)
Bilindiği üzere Muhtasar Beyanname ile Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesi (E-Bildirge)'nin birleşmesi sebebiyle Maliye kayıtları ile SGK kayıtlarının 31.03.2017 tarihine kadar birbiriyle eşleştirilmesi gerekmektedir.

Her bir SSK dosyası için Yeni Ünite Kodu, Eski Ünite Kodu, Sıra Numarası, İl Kodu, Aracı Kodu, Maliye kayıtlarındaki şube bilgileri ayrı ayrı alanlara girilmesi gerektiğinden tüm mükellefler için bu işlemin yapılması uzun zaman almaktadır. Ayrıca SGK dosya numarasının uzunluğundan dolayı bu bilgileri hatasız olarak girmek büyük dikkat gerektirir.

Uygulamamız aracılığıyla tüm mükelleflerinize ait SGK dosyalarını birkaç tıklamayla kısa zamanda maliyeye bildirmiş olacaksınız.

Uygulamaya buradan erişebilirsiniz.


Geçici Vergi Ödeme tutarlarının tek tıkla toplu olarak sorgulanması hk.
Geçici Vergi Tahsilatları'nı toplu olarak, tek tıkla sorgulamak için http://gvr.kocaeliyazilim.com adresindeki hizmetimizi kullanabilirsiniz.


Selçuk Ecza Deposu fatura aktarım sorunu giderildi
E-Fatura ile ilgili fatura aktarım sorunuyla ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.


As Ecza Deposu fatura aktarım sorunu giderildi
E-Fatura ile ilgili fatura aktarım sorunuyla ilgili çalışmalar tamamlanmıştır.